mirror_world_dk_second_life_100507_speedmaster_cole_bryn_oh.jpg

Om Mirror World

Mirror World

Speedy

Forhistorie
21 Maj 2007 var Speedmaster "Speedy" Bings "rezz day" (virtuel fødselsdag).
Det var dagen jeg havde besluttede at prøve det der overhypede Second Life, og trådte mine første spæde usikre skridt, i en virtuel verden, gennem min avatar.
Præcist hvornår jeg så lyset, husker jeg ikke. Formentlig inden jeg loggede ud første gang.
Ugen efter havde jeg deltaget i 9 forskellige konferencer, arrangementer og koncerter, i 6 forskellige lande. Jag glemte at tælle hvor mange forskellige nationaliteter, jeg nåede at få kontakt med.
Via min computer, og uden at forlade min kontorstol.
Jeg var sikker på, at om et øjeblik var hele internettet i 3D, og alle ville surfe rundt i en virtuel verden. Filmen "Matrix" var pludseligt blevet til virkelighed, eller i hvert fald kommet et skridt nærmere.
Sådan gik det som bekendt ikke.

Formål
Der ligger mange gode sider og god information gemt, om virtuelle verdener, rundt omkring på nettet. Mange danskere blogger om, underviser, arbejder eller forsker i virtuelle verdener.
Men siderne kan være svære at finde, bla. fordi en del dansker blogger på feks. engelsk. Og ikke mindst fordi mange blogger på udenlandske domæner, som feks. Wordpress.com.

Mirror World forsøger at samle et bredt udsnit af nyheder, og artikler vedr. virtuelle verdener (Virtual worlds).

Speedy i Second life (2015)
Speedy i Second life (2015)

Ejer
IRL hedder jeg Jimmy Hansen, ejer af Mirror World. Jeg opdatere, researcher og skriver artiklerne.
Speedmaster "Speedy" Bing, det navn jeg har i Second Life, siden 2007.
Jeg kan kontaktes på Mirror Worlds kontakt side.

Ensidig mediedækning
11 Juli 2008 sendte Danmarks Radio (DR) en udsendelse, hvor de dødsdømte Second Life (SL),  for at sælge nyheden om at  Google Lively åbnede. I indslaget blev der blev vist begravelse med præst, kirkeklokker og det hele, hvor man begravede SL.

Google Lively lukkede efter 5 mdr
Google Lively lukkede efter 5 mdr

Jeg sad og undrede mig over hvordan et nationalt nyhedsmedie kunne promovere Google's lancering af Lively, med en så forkert overskrift. En overskrift der formentlig har medvirket til at formindske Dansk deltagelse i virtuelle verdener, hvor andre lande, feks. Sverige (Swedish Institute: Virtu-Real goes Tokyo. Svenskerne kan!) eller USA (Indvielses-udsendelse fra AUC Newsroom i Second Life) gik den anden vej.
Ud over nogle få tiltag uden for SL, så var modreaktionen fra aktive danske SL brugere stort set ikke eksisterende, forstået på den måde, at de fleste reaktioner kom inworld, og ikke på internettet, hvor de kunne havde gjort større indtryk.
Hovedrystende gik jeg i gang med at dokumenterer inworld aktiviteter, og bragte alle de nyheder jeg kunne slippe af sted med (desværre har døgnet kun 24 timer), som modvægt til GAL's (Get a life) kommentarer og mediernes ensidige artikler om "Second Life er død", uden medierne samtidigt at have researched Hvor mange virtuelle verdener findes der?.
Jeg var godt klar over at der var stof nok til at fylde en hjemmeside, men slet ikke forberedt på nyhedsmængden. Da hypen var på sit højeste regnede jeg mig frem til et forsigtigt skøn på minimum 53.000 artikler og links på 6 måneder, relateret til virtuelle verden.

Second Life (2015)
Second Life (2015)

Fokus på Second Life
Trods Danske mediers forsøg på at erklærer Second Life (SL) død, så steg antallet af brugere der logger ind, upåvirket. Selvom SL langt fra er de eneste spillere på markedet, så er SL er en af de mest omtalte og populære virtuelle verdener.
Desuden foregår der en del dansk forskning i SL, og flere virksomheder tilbyder allerede deres services og tjenester.
Der findes blogs, skrevet af Danskere, samt udenlandske websider, der kan have interesse for brugere, så vel for andre, der gerne vil holdes ajour med hvad der røre sig inden for virtuelle verdener. Der manglede bare et sted, der samlede nyhederne.

Andre Virtuelle verdener

There.com i 2010
There.com i 2010

Efter et par artikler på "Powermatch", publicerede jeg mine artikler på Detune.dk. Da jeg så at domænet "MirrorWorld" var ledigt, var det oplagt at  forsøge at dække andre virtuelle verdener. Desværre skete/sker der så meget i og omkring Second Life, at jeg simpelthen ikke kan nå at give det hele en ordentlig dækning. Hvad artiklernes svingende kvalitet, sikkert, også vidner om. Så indtil videre må de andre virtuelle verdener vente, eller få en enkelt omtale i ny og næ.

Gul journalistik
Det var ikke planlagt, at en del artikler kom til at hande om dårlig journalistik. Artiklerne var/er ment som modvægt til de danske mediers brug af gul journalistik, hvor der bringes nyheder baseret på gætterier, mangelfuld research, eller manglende dokumentation. I stedet bruges iøjnefaldende overskrifter, overdrivelse og fordrejning, som click-bait. Udtrykket gul journalistik bruges nedsættende om journalistik, der behandler nyheder på en uprofessionel eller uetisk måde.
Dokumenteret utallige gange, her på Mirror World, så har danske journalister bidraget med ensidig dækning, og manglefulde research, af virtuelle verdener.

Blue Mars i 2011
Blue Mars i 2011

Mig? drukket for meget Kool-aid?
Det er, og har været, svært at at lave en nyhedsside som denne, uden at komme til at lyde som en fanboy, der har drukket for meget kool-aid. Jeg har givet danske journalister, og medier, hug for deres ufattelig dårlig dækning af virtuelle verdener. Men min prioritet har altid været, at vise alle de utrolige ting, som brugerne laver inworld.

3 dimensioner er fremtiden
En Virtuel verden, under en eller anden form, er fremtiden. Vores flade 2D internet, vil ændres til 3D, og smelte sammen ved vores virkelige verden. For siden tidernes morgen, har vi mennesker har altid bevæget os i 3 dimensioner.

Størst på dansk
Med tiden er Mirror World blevet den største webside i verdenen, der på dansk bringer artikler om Second Life (og en gang imellem også om andre virtuelle verdener).

Om Second Life lukker er ikke relevant
Som en ven sagde inworld: "så længe vi er i Second Life, så er den den verden vi snakker om".
Underforstået, om Second life fortsætter er ikke relevant. Hvilken virtuel verden vi så mødes i, er.

Spejl Verden: Google earth
Spejl Verden: Google earth

Definition: "En Mirror World (Spejl verden) er en repræsentation af den virkelige verden i digital form. Den forsøger at kortlægge den virkelige verdens strukturer på en geografisk præcis måde. Spejl verdener tilbyder en utilitaristisk software model af virkelige menneskelige miljøer og deres virkemåde.
Udtrykket adskiller sig fra virtuelle verdener i, at disse ikke har direkte forbindelse til virkelige modeller, og dermed er beskrevet som fiktion, mens spejl-verdener er forbundet til reelle modeller og ligge tættere på virkeligheden. Den er nært beslægtet med Augmented Reality, men en spejl-verden kan ses som en selvstændig manifestation af digitaliseret virkelighed, herunder virtuelle elementer eller andre former, hvor information er indlejret.
Udtrykket i forhold til digitale medier er opfundet af Yale University datalog David Gelernter. Han talte første gang om en hypotetisk spejl-verden i 1991."

(Kilde: Wikipedia)

Hjemmesiden er ikke tilsluttet et firma eller organisation.

Copyright © 2008 - 2018 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.