Mirror World fylder 800 artikler

speedmaster_bing_100x100På 1 års dagen på Mirror World domænet har jeg skrevet 800 artikler.
Mirror World domænet blev registreret for præcist 1 år siden. Faktisk har jeg forlængst passeret 1000 artikler, hvis man tæller Mirror World's tips og faq, link listen samt mirrorworlds.dk og detune.dk med.
Når man følger nyheder om virtuelle verdener så intenst, kommer man tit så meget på forkant med udviklingen, at det til tider føles som om at tingene går i slow motion. Fra man læser de første artikler til man får nyheden om at nu er "skibet sat i søen".
Havde jeg kunnet skrive fuld tid, tør jeg slet ikke gætte på hvor mange artikler, jeg så kunne have bragt!

Men en ting har ikke ændret sig, ordet "virtuel verden". Og ordet "spil", i den sammenhæng. Forresten, er du en sexgal rollespillende nørd, uden et "første" liv (first life), fordi du bruger din telefon? Og hvad er en avatar?

 

Virtuelle internet
Når man skriver en email, eller browser rundt på internettet, forgår det virtuelt, altså i det virtuelle miljø kaldet internettet.
I dag er internettet så stor del af vores liv, at ingen kalder det virtuelt, eller et spil for den sags skyld.
Selv om sex branchen er en milliard forretning på internettet, så er der ingen der i dag kalder hinanden for sex liderlige rollespillere, når vi hver især surfer rundt på World Wide Web.
Mange kalder felagtigt internettet en virtuel verden, selv om definitionen på en virtuel verden indebærer et virtuelt 3D miljø.
Det er en nem fejl at lave, men internettet langt fra at kunne kaldes 3D, endnu.
 

Hvor er highscore listen?
Størstedelen af virtuelle verdener er spil, med veldefinerede mål, og en form for belønning som point eller lignende. Men hvad kalder man så virtuelle verdener, der ikke har det samme? Hvis Second life var et spil, ville der forlængst kunne findes en vejledning for at gennemfører det (walkthrough), eller highscore lister, på internettet.
Man kan spille på internettet, men jeg kender ingen der kalder internettet et spil.

Nørder og sex
Ser man ordet virtuel verden i en dansk avisoverskrift, så fokuseres der på præcist de samme ord, som man skrev om de første brugere af internettet. En rigtig virtuel verden ses stadig af mange som et spil, selv om der bag eneste avatar gemmer sig et virkeligt menneske af kød og blod, der slet ikke spiller, men møder og snakke med andre mennesker fra alle racer, religioner og lande, kloden rundt. Der findes sex i virtuelle verdener, ligesom der findes telefonsex, og sex sider i alle afskygninger på internettet. Vores telefonnet styres af computer servere, der virtuelt styrer, dirigere og registrerer vores telefonsamtaler. Er du en sexgalning, eller spille gal nørd, uden et liv (first life), fordi du bruger telefon?

Virtuelt, spørgsmål om intigration i dagligdagen?
Jeg spiller ikke et spil når jeg logger ind i feks. Second Life. jeg snakker, chatter, skaber ting, høre koncerter, deltager i diskussioner, ser kunst, bruger virkelige penge og meget andet, med ligesindede meget virkelige mennesker, der hverken er sexgalninge, tabere eller rollespiller.
Det lader til at man fjernede ordet virtuel, og ordet nørd spiller, da internettet blev så integreret i vores dagligdag, at vi nu tager det for givet, og kaldet det et medium.

Bruger du en avatar?
Har du ikke dit eget ansigt på din Facebook profil, så bruger du faktisk en avatar.
men du spiller formentligt ikke en rolle på det virtuelle Facebook. Eller de skøre små avatar billeder i diverse virtuelle online internet forum, der ofte ikke er forum brugerne selv. Ingen rynker i dag på næsen over at man repræsentere sig gennem en avatar på internettet.
Hvad er en avatar?
Inden der er gået 1½ minut, har du fået svaret i denne lille video.


Definitionen: Avatar - The Virtual You (7. okt. 2009)

Man har længe prøvet at finde en bedre beskrivende betegnelse til virtuel verden, for at lægge afstand til at man spiller. Meget passende har Erin Hoffman skrevet en artikel om problem-ordet, om det 600 år gamle latinske ord "virtuel", i artiklen Ditching the V-Word

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.