Machinima Tips - Eric Linden's Top 10

multimediaDe fleste kan lave machinima, men det kan være lidt svært at komme igang

Da man optager sine scener i en 3D virtuel verden, hvor tingene forgår i real tid, så svare det til at optage en film i den virkelige verden, bortset fra det kan gøres til en hel anden pris, samt man ikke har de samme begrænsninger.

Eric Linden skrev 10 tips til at lave Second Life machinima.

  1. Installer screen capture software. Jeg anbefaler at downloade FRAPS (http://www.fraps.com) til at fange dine optagelser. FRAPS optager meget rene optagelser, og opretholder samtidigt den bedst mulige billed-hastighed.

  2. For Dolly optagelser, besøg Alt-Zoom Studios (http://alt-zoom.com) for at hente deres frie, scripted kamera objekt. Dette er i øjeblikket det bedste scripted kamera i Second Life, og vil give dig mulighed for at fange glat kameraet bevæger sig. (jeg kan ikke finde scriptet på siden, så det er muligvis fjernet. Prøv at søg inworld).

  3. Prøv at begrænse dit optagelsesområde på en måde, der forhindrer uvedkommende baggrunds-objekter og scripts fra at komme med i optagelsen. Dette vil hjælpe dig med at opretholde en mere konsekvent, højre, frame rate - især hvis der er en masse handling i scene.

  4. Prøv at optage i muse-look-tilstand (Ctrl-m). Du kan få mere jævn kamera bevægelser på denne måde.

  5. Prøv at lave optagelser i et større format, end hvad du planlægger at levere det i. For eksempel, jeg optager altid i 640x480, hvis jeg ved min produktion vil blive 320x240. Du vil opretholde en højere kvalitet i hele redigeringsprocessen denne måde.

  6. Prøv at begrænse antallet af aktører i en given scene. At have en masse avatarer i en scene - især hvis de alle bruger unikke animationer eller har en masse detailjer (attachments) - vil reducere din frame rate.

  7. Start din optagelse lidt før, og of slut lidt efter, det du vil optage. Dette hjælper meget, når du redigerer og klipper scenerne sammen.

  8. Prøv ikke at flytte kameraet for hurtigt, og det kan være forvirrende for publikum og forstyrrer kontinuitet.

  9. Prøv flere forskellige optagelser af samme sekvens, måske fra forskellige vinkler. Optag mere end du tror du behøver. Du kan altid slette. Dette giver dig mulighed for at lave mere kreative beslutninger, når du redigerer.

  10. Skjul Second Life brugerfladen (Ctrl + Alt +1), når du optager.

Jeg ser machinima stort set hver dag, og undlader ind imellem at bringe dem på Mirror World. Fordi de er for lange, eller dårligt klippet sammen, så tempoet bliver dræbende langsomt. Publikum skal nok fange en scene der er 2 sekunder lang, i stedet for 10.

Når du har lagt dit mesterværk på internettet, så skriv meget gerne en besked på Mirror Worlds kontaktside!

Sakset og oversat fra Eric Linden's Top 10 Machinima Tips (10 marts 2006)

Tips til Mac brugere Machinima tips for Mac brugere (tilføjet 22 Dec. 09)

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.