Virtuel Sejlads i Second Life

Sejle i Second LifeSejlads i Second Life har fået alt for lidt plads på Mirror World.

Jeg har ellers flere gange besøgt Blake sea og tjekket de skibe der sejlede forbi. Selv om det er imponerende kvalitet det er lykkedes brugerne at bygge dem i, så fik jeg aldrig selv investeret i noget at sejle i.
De sejlende freebies jeg for lang tid siden fik fat i, var nemlig langt fra noget man gad bruge mere end et par minutter på.

Men et tilbud om at lære og sejle, som jeg høfligt måtte afslå, motiverede mig alligevel til at hoppe lidt rundt og se hvad man kunne få af skibe.
Og ikke mindst snuse til de forskellige virtuelle communities, der har virtuel sejlads som fælles lidenskab.

Jeg blev positivt overrasket. Så kom med, snup en gratis sejlbåd, og se hvor nemt og socialt det er.

Helt tilbage i 2008 var Linden lab ellers ved at smadre de virtuelle sejlklubber, ved at hæve prisen på virtuelt land, eller retter vand. Brugerne manglede plads til sejlads, og havde invisteret i en masse sim som de sejlede på.
Prisstigningerne ville gøre det for dyrt at sejle inworld. De virtuelle sejlere protesterede, og Linden lab indså at de var ved at skyde sig selv i foden ved at jage en masse brugere ud af Second Life, Second Life vand og sejlsport, og oprettede en stort vandområde, Blake sea.
Siden er der kommet andre stede til, hvor man kan sejle og/eller flyve.

Men tilbage til nutiden.
Jeg havde læst på lektien, og fjernet alle overflødige prims og HUD's fra min avatar. Slået "Auto rotate" fra på mini-map og genopfrisket hvad der er styr- og bagbod.
Så strøg jeg afsted til "Tradewinds Yacht Club".

Gratis Flying Fizz
Man lander lige ved siden af en gratis jolle, Flying Fizz

Snup en gratis jolle. Man kan ellers sagtens sejle to i den. Men i dag skulle jeg sejle for første gang, så jeg valgte at øve alene.

Man kan rezze båden ved den grønne bøje
Man kan rezze båden i vandet,  ved den grønne bøje,

Når man har fået jollen, så er det bare at gå ned til vandet, og smide den i bølgerne.

Ombord kan man ikke undgå at bemærke intrumentet
Ombord kan man ikke undgå at bemærke intrumentet

Når man er hoppet ombord, ser jollen ikke særligt imponerende ud. Men det store runde instrument man nu kan se, afslører at der er mere under dækket end øjet ser.
At de store tal viser hvor hurtigt man sejler, er nemt et regne ud. De fleste ved at et skip med sejl, ikke kan sejle direkte mod vinden. Så mon ikke den røde halv-bue helst skal være lidt til siden, af sejlretningen?
Som den den røde halvbue er på ovenstående billede, ville jollen tabe fart og stoppe. Hvis altså sejlene var hejst.

Med lidt hjælp kan man skyde en pæn fart
Intrumentet tilpasser sig automatisk hvilken side af båden man sidder i.

Man kan slå autotrim til, så det det eneste man skal gøre er at styre (højre/venstre pile tasterne). Og så går det ellers ud over stepperne ... bølgerne.
Intrumentet virker forbavsende godt, er tydeligt og reagere hurtigt. Så det var nemt at komme igang.

Alle sejl sat. Nydelig båd
Alle sejl sat. Flying Fizz er en nydelig båd

Efter nogen tid fik jeg mod på at zoome væk, og se hvordan båden så ud når alle sejl var sat. I betragtning af jollen er gratis, så ser den faktisk ret flot ud.

Når den her meddelse kommer på skærmen, bliver det rigtigt sjovt
Når den her meddelse kommer på skærmen, bliver det rigtigt sjovt

Jeg havde skimmet noget tekst om bølger og vind i Second Life. De er nemlig hverken realistiske, eller påvirker fartøjer inworld som IRL.
Det er der taget højde for inworld. Brugerne har nemlig programmeret et system, der simulerer bølger og vind. Det er lagt ind i de fleste både, der sælges af seriøse bådsælgere.
Samme system bruges feks. under kapsejlads, så alle deltagerne har samme vind og bølgeforhold.
Så prøv en demo, eller læs, inden du køber din båd. Så du er sikker på at systemet er indbygget i båden. Når du er lidt mere øvet vil du fortryde dit bådkøb, hvis det ikke er.
Men det kom nu alligvel som en overraskelse at jeg efter nogen tid blev spurgt, om jeg ville prøve mere realistisk sejlads, i den gratis jolle.
 

Med mere realistisk vind, kom der fart på
Med mere realistisk vind, kom der fart på

Så det var bare at klikke på en af valgmulighederne, og følge med uanset hvad der skete.
Vind og bådens bevægelser føltes mere realistisk, men jeg havde jo automatikken til at hjælpe, så det blev aldrig farligt.

Mouselook gør det mere realistisk, men sværer at chatte
Mouselook gør det mere realistisk, men sværere at chatte

Man kan hoppe i mouselook, der gør det nemmere at kigge sig omkring og nyde omgivelserne.
Og ikke mindst holde øje med andre både, så der ikke sker ulykker.
Husk at sætte dig ind i søfartreglerne! Det bliver nødvendigt, hvis du begynder at deltage, i de utallige kapsejladser der arrangeres, inworld.
 

Jeg hyggede mig så meget at solen nåde at gå ned
Jeg hyggede mig så meget i min nye Laser, at solen pludselig var gået ned

Jeg blev overrasket over hvor kanon sjovt det var at se hvor meget fart jeg kunne presse ud af Flying Fizz, og tilbragte mere tid i den herlige jolle, end jag havde planlagt.
Sim crossings gik, for det meste forholdsvist gnidningsfrit. Kun enkelt gang blev jeg kastet af, og måtte jagte en båd der sejlede afsted på egen hånd.
Min næste jolle blev en Laser, uden autotrim og automatik, som jeg allerede har taget et par ture i.

Noodle faldt i gryden som lille, og har en stor lidenskab for virtuel sejlads. Så meget at hun også skriver om det. Du bør lige klikke over på og tjekke Noodles Logbook.
Der kan man læse alt om Sejlads inworld. sejl-ture og steder. Test af virtuelle fartøjer, fra badering til Hangarskib, og mere til.

Flying Fizz jollen kan fås i (SLurl) Tradewinds yacht club, der også har en gruppe som man kan melde sig ind i, hvor man kan finde linket til deres hjemmeside.
Jeg var overrasket over hvor mange medlemer gruppen har. Talet må du selv slå op inworld. Jeg nøjes med at afslører at det, i skrivende stund, er fir-cifret.
Og så er det en af mange sejlgrupper.

Undskyld den mangelfuld dækning af virtuel sejlads, Noodle. Jeg overvejer allerede hvornår jeg er klar til at stille op i Laser kapsejlads.
... eller .. Start I bare. Jeg skal skal lige træne en smule mere.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.