86 årig Holocaust offer fortæller sin historie i Second Life

Holocaust overlevende Fanny Star, 86 år. Foto: New World notesNår Fanny Star, Colorado, taler om hendes oplevelser i Auschwitz og andre grufulde oplevelser fra anden verdenkrig, lyser der ind imellem et grønt tegn op, over hendes hovede, som et fyr.
Dette er kun en lille tilføjelse til hendes historie hun har genfortalt i årtier. Den oprindelige historie er uændret, det er kun stedet der ændre sig.
Nogle gange fortæller hun historien i skoler, plejehjem eller på steder med religiøse forsamlinger.
Eller som i sidste uge gennem en 3D repræsentation, i 3D grafik i et teater tæt ved vandet, der ikke findes i virkeligheden.

Lige før sin 87 års fødselsdag, tilbagte Fanny Star nogle timer i Second Life. Gennem en VOIP mikrofon fortalte hun sin historie til omkring 50 residents, inklusiv om sit møde "Dødsenglen fra Auschwitz", Josef Mengele, og besvarede tilhørenes spørgsmål.

Machinima'en er er godt eksempel på hvordan en virtuel verden gør det muligt for at møde og høre andres historier, og i real time reagerer og stille spørgsmål. Det giver en nærhed og intensitet som andre medier svært kan hamle op med, for selv om personerne er repræsenteret af pixels, så er man i direkte og personlig kontakt.

Kilde og billede: Living Memory: A Holocaust Survivor Speaks in Second Life

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.