Virtuel mobilitet - handicap og virtuelle verdener

metanomics_logo_100x100Når man har en avatar, hvorfor så bruge kørestol?

Gentle Heron, Alice Krueger har i stilhed hjulpet et fællesskab af mennesker med handicap, til at ture rundt i Second Life. Prøv at forestille dig hvad det betyder at være visuelt- og eller hørehæmmet og bruge en virtuel verdens brugergrænseflade, udfordringen med at skrive med dine tæer, eller rejse rundt inworld ved hjælp af talegenkendelses software.

Virtual Ability, Inc., en non-profit organisation, gennemfører individuelle færdighedsvurderinger, hjælper handicappede med at bruge specialiseret hardware og software, og giver tilpasset træning og vejledning til det voksende antal mennesker, med handicap, der udforsker Second Life.

Fællesskabet giver et sikkert tilflugtssted for mennesker med forskellige behov, hvor de kan udforske nye måder at forbinde kontakter på, via virtuelle verdener. Som opvarmning kan man læse om hvordan man kan bruge en virtuel verden til at træne personer med balance problemer, og se denne Second Life video:

Værten Robert Bloomfield og gæsten Alice Krueger, snakker om hvad teknologi kan tilbyde handicappede, så de får adgang til virtuelle verdener.

 

Update (24/2-09): Uddsendelsen kan også ses i SLCN TV's arkiv: Metanomics :: Virtual Ability

Sendes Mandag d. 23 Feb. 2009 kl. 21:00 dansk tid (SLT 12:00)

Dem der ikke har adgang inworld, kan se udsendelsen på internettet her

Folk med interesse på området kan finde links i handicap links listen

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.