Second Life på Nokia(?) mobile enheder

mark_kingdon_ceoI Januar var jeg den første til at spotte et scoop og bragte det i artiklen Linden Lab glad for ændret QT licens

Egentlig var det bare Nokia der offentligjorde at "Qt 4.5, den næste versiontool kit der kommer i Marts, også vil være tilgængelig under en LGPL licens" af QT GUI . Intet specielt ved det.
Men hægtet sammen men en kommentar, på samme side, fra Linden Lab udvikler Joe Miller der byder ændringen velkommen: "Vi bifalder Nokias beslutning om at simplificerer licensen af QT".

Nokia (Web kit) + Linden Lab = Second Life på mobilen, var min indskydelse.

Så jeg skrev fluks til mine kontakter for at finde ud af mere, men ingen vidste noget, og den eneste indirekte kontakt til Nokia var tavs som en østers. ingen kunne/ville bekræfte teorien.

Få dage senere fortalte Linden lab "vi samarbejder med Torch Mobile (udvikler af Iris Browseren til bla. mobiltelefoner), på at udskifte den interne Mozilla baserede internet browser i Second Life vieweren, med QT webkit."

Altså, umiddelbart var der tale om en udskiftning af den indbyggede browser i Vieweren, der kører på computeren.
Mit scoop så ud til at være en and. Men nu falder brikkerne på plads.

Infoworld bragte i går et interview med Linden Lab's CEO Mark Kingdom (billedet), "Linden Lab CEO on Second Life's growth, future" , og på side 2 kom den:

Mark Kingdom: "We plan to bring Second Life to mobile devices in the future, but rather than recreating the full 3D inworld experience you get with the Second Life Viewer, it will likely focus on the functionality most appropriate for mobile devices -- such as the ability to communicate with friends and colleagues who are inworld."

Så her 9 måneder senere viser det sig at indskydelsen var rigtig. En pudsighed i den sammenhæng er, at de oprindelige kildesider hos heise.de og presse-meddelsen på mynewsdesk.com, siden er forsvundet fra nettet.

Samt selvfølgelig det lige er blevet offentliggjort at Nokia vil investere 350 millioner dollars i Virtuelle verdener.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.