Second Life uden mus og tastatur

human-computer-interface_109x129Mus og tastatur er det de fleste bruger sammen med en komputer. Joysticks har veget pladsen for gamepads. Berøringsfølsomme skærme bruges mange steder, feks. i industrien.

Men der er stadig ikke nogen metode der rigtigt er slået igennem, hvad angår styring af computeren uden brug af mus eller tastatur, hos den almindelige bruger. Og slet ikke hvad angår virtuelle verdener, som Second Life.
Så indtil videre hænger vi på mus og tastatur

Nu er et nyt bud på vej, og til overkommelig pris.

Touch screen overhales

Touch screen er ikke noget nyt fænomen, og selv om teknologien langt fra er død, så har den en væsentlig begrænsning: man er nødt til fysiks at røre skærmen, som det ses her i en lidt ældre demonstration.


Human-Computer-Interface (HCI)

Der udvikles på livet løs på HCI, og der er flere bud på Touch screens afløser. Et af budende er gestus-kontrol.  I stedet for at røre skærmen, bruger man bevægelser og fagter til styrer computeren, helt uden at røre den.

I filmen Minority Report er der eksempel på gestus-kontrol, hvor Tom Cruise bruger en computer med hånd og armbevægelser.
minority-report-ui

Indtil fornyligt har det været uden for almindelige brugeres rækkevide. Men det er ved at ændre sig. Firmaet Mgestyk giver deres bud på hvordan.

Giv skærmen fingeren

minority_report_interface_tom_cruiseMgestyk demonstrere at man, udover håndtegn, også kan bruge fingertegn. Deres system kan skelne mellem de enkelte fingre, og det giver mulighed for flere at styre flere ting, da man kan tildele kommandoer til specifikke fingre.

Teknologien er relativ simpel, da der bruges et webcam til at registrere dine bevægelser. Altså ikke noget med at bruge specielle handsker, som Tom Cruise bruger i Minority Report filmen. kameraet registrerer dine hænders position, og når du bevæger dem rundt, og oversættes dine bevægelser til kommandoer, som kan styre et program.

Kontrol i 3D

Det nye ved det her system, er at det registrerer hænderne i 3D. det betyder, at Mgestyk også kan behandle dybdebevægelser. I videoen er der et eksempel, hvor man i en flysimulator letter, ved at bevæge en hånd tilbage, og derved kontrollere højderorene på flyet.

Indtil videre kun for Microsoft Windows brugere. Prisen skulle komme til at svare til et bedre webkamera, og man kan finde mere info på hjemmesiden Mgestyk.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.