Virtual worlds browser war

second_life_viewerSå kom den! Eller rettere nu har krigen fået mere opmærksomhed.

Efter Linden Lab fornyligt tog en upopulær beslutning, om deres betingelser omkring brugen af Openspace sims, har alternative bud på virtuelle verdener fået mere opmærksomhed.

Visse hardcore brugere fik en undskyldning for at give Second Life en kuld skulder, og har trukket nogle, i virtual worlds kredse,  kendte profiler med sig over i alternative virtuelle verdener.
Det har sat fokus på forskellene, både server delen, og det program der bruges til at logge ind.

Browser war

Browser krig er efterhånden gammelt fænomen. En betegnelse der dækker over konkurrencen mellem Internet browsere, det program man bruger til at surfer rundt på internettet med.

Tidligere brugte man Mosaic, eller Netscape, når man ville på internettet.
Men så vågende Microsoft, og indså at de måtte tage sig sammen, og forbedre deres Internet Explorer.

Mosaic og Netscape forsvandt,og  Internet Explorer er pt. den mest brugte browser i Danmark. Der findes udmærkede, gratis, og måske bedre alternativer, som Mozilla's Firefox, og Norske Opera, men udbredelsen er noget mindre. Linux og Mac brugere har deres alternativer.

Alle browsere konkurerer på hastighed, features og kombabilitet, og der foregår en konstant udvikling på at blive den foretrukkende Internet browser.
En krig der har varet i over 10 år.


Browseren hedder viewer

Linden Lab kalder deres program Viewer. Og er nødvendig for at kunne bruge Second Life, lige som internet browseren er nødvendig for at kunne bruge Internettet.

Da Vieweren er open source, har alle mulighed for at se hvordan programmet er opbygget, og selv lave forbedringer. Endda lave deres egen version, og udgive det som et alternativ.


Alternativer

openlifegrid-100x44Linden Lab er nødt til at fokusere på stabilitet, og det betyder at udviklingen af deres Viewer, og server software, ikke udvikler sig så hurtigt, som nogle kunne ønske sig.

Det har motiveret nogle til at lave deres egene viewere, og parralle virtuelle verdener, baseret på Linden Lab's software, som feks. Openlife.


Vejene skilles for alvor

openlife_r16_viewerÆndringen af betingelserne af brugen af Second Life Openspace sims, fik mange brugere til at reagere. Nogle valgte at søge over i alternativerne, OpenSim som er server software, og Openlifegrid hvor man kan tilmelde sig som med Second Life.

KirstenLee Cinquetti, er kendt for at udvikle sine egne Viewers, der har været kompatible med både Second Life og Openlife grid.

Men med sin kommende viewer, kaldet OpenLife R16, er det nu slut.

Den vil kun kunne bruges med OpenLife, så fremover bliver man nødt til at have to Viewere, hvis man vil bruge begge virtuelle verdener.

"Ændringerne i Openlife gør udviklingen af kryds-kombatible viewers vanskelig", udataler Cinquetti. "OpenLife R16 indeholder ænderinger, der på mange måder ikke vil virke i Second Life, eller ville gøre brugen af vieweren meget mærkelig".

Second Life har nogle års forspring, og det bliver spændende at se hvordan specielt Openlife vil påvike udviklingen.

 

Copyright © 2008 - 2019 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.