Portræt af en virtuel kunstsamler

Der åbnes konstant steder, i Second Life, med ny virtuel kunst der bare må besøges, og ses. Hver åbning betyder også at kunstværker forsvinder, for at gøre plads til nye. Kunstværker der, måske, aldrig vises igen.
Men så kan man jo bare samle. Og det er lige præcis det Danske Josef gør, samler på virtuel kunst.

Nu har Glasz deCuir har lavet en dokumentarfilm om Josef, og hans kunstsamling "Galleria dell'Arte", i Second Life.

Josef K beskriver sig selv som resident, og galleriejer i Second Life:
"I det virkelige liv laver jeg kedelige ting som at undervise på en skole, spille trommer og arbejde med amatørmusikere. I Second Life kan jeg lade min alter ego lave sjove ting som at finde god kunst til mit "Galleria dell'Arte" og bruge tid sammen med cool mennesker."

Josef K
Josef K

Hvordan blev Josef virtuel kunstsamler?
Josef skriver i sin profil: "Forår i Danmark er en vidunderlig tid af året. Lyset vender tilbage efter en lang og mørk vinter. Det føles som livet kommer tilbage til dig igen.
Afterne bliver længere, eftersom solen bliver længere på himlen.
Normalt ville jeg sidde på en fortovscafe med mine venner om aftenen, drikker kolde øl og se på smukke kvinder, der går op og ned ad gaden for at vise deres nyeste forårskollektion.

Men den 24. maj, i 2011, regnede det i Danmark. Ikke den sædvanlige bløde forårsregn, men noget, der lignede en oversvømmelse af bibelske proportioner.
Så jeg blev hjemme den aften - tændte fjernsynet og så den danske opdigtede dokumentarfilm, "Min avatar og mig", om en dansk filminstruktørs virkelige problematiske liv, der forfølger sin lykke i Second Life.
Filmen forseglede min skæbne.
Mindre end 20 minutter efter dokumentaren sluttede, havde jeg en avatar gående rundt i Second Life."

Min avatar og jeg
Min avatar og jeg

Uret der holder i 10.000 år
Josef fortsætter: "En historie i filmen fangede specielt min opmærksomhed. Nogen havde bygget en mekanisk ur i et bjerg i Nevada, der ville holde i 10.000 år ....
Og nogen havde bygget uret, som en installation, i Second Life. Jeg måtte bare se det.
Bare et par dage efter mødte jeg Rob Danton, som havde co-instrueret "Min Avatar og mig", i Second Life. Vi chattede sammen, og jeg spurgte ham om uret. Han fortalte mig, det desværre ikke længere var i Second Life.
Men, Danton fortalte mig om en anden interessant installation i Second Life, AM radio's "The Far Away". Jeg havde ingen idé om, hvem AM var, men jeg kunne lide installationen.
Grunden, ved siden af "The Far Away" var til salg. Jeg købte den og slog mig ned der. Derefter købte jeg en masse AM Radio's kreationer og brugte dem til at lære at bygge selv.
Du lærer en masse ved at splitte en mesters arbejde ad :-)
Men ...
Jeg spekulerer stadig på, hvordan mit virkelige liv ville have været i dag, hvis det ikke havde regnet den pågældende aften, 24. maj 2011."
Josef slutter med: "Forresten ... Nu ved jeg, der lavede uret :-)"
Ud med det, Josef! Vi vil vide det.
 
Glasz deCuir's dokumentarfilm, eller skal vi kalde det en dokumentar-machinima, "Josef K: Galleria dell'Arte" i Second Life, er en hyldest til virtuel kunst og de kunstnere, der skaber den.
I protrættet siger Josef "Hvis jeg skulle vælge et stykke kunst, der virkelig skiller sig ud, må det være SaveMe Oh. Ved at være hendes eget kunstværk, er SaveMe Oh den eneste kunstner i Second Life, der fuldt ud forstår potentialet af en virtuel verden."
Provokerende SaveMe tester virkeligt grænserne, for hvor langt man kan gå med virtuel kunst, så Jeg er fuldt ud enig.

Bonus info: Flere af de viste kinstnere, er også kendte uden for Second Life.

  • Rose Borchovski, der er bedre kendt som Saskia Boddeke uden for Second Life, har sammen med sin mand, Peter Greenaway, stået for udstillingen, 'Obedience', der stadig kan ses på det Jødiske Museum i Berlin.
  • SaveMe Oh har sin egen teatertrup i Holland.
  • Sina Souza udstiller pt. på Loyola University i Chicago.
  • Molly Bloom's værker kan ses på bymuseet i San Francisco.

... og sådan kunne jeg blive ved.


Josef K: Portræt af en virtuel kunstsamler

Hvor kan man se samlingen?
Josef er mere en glad, for at dele sin kunstsamling med andre: "Mit galleri er åbent for offentligheden. Du er meget velkommen til at komme og tjekke min voksende, og temmelig udsøgte samling af original Second Life kunst, mærkværdigheder og mærkelige artefakter, lavet af nogle af de største og fineste kunstnere, bygherrer og skabere i Second Life."
Samlingen kan ses inworld: Galleria dell'Arte

Du kan følge:
Josef K på Facebook
Josef K på Youtube

Video kredits:
Lavet af: Glasz deCuir, der kan følges på Youtube
Musik: DeceptionsDigital, hør mere på Soundcloud

Virtuelle kunstnere (flere en jeg kan linke til), der er udstillet i Josef K's Galleria dell'Arte:

Aelin Quan, Alles Klaar, AM Radio, Amona Savira, Andy Burroughs, Anita Witt, Anley Piers, Asmita Duranjaya, Augusta Mary, Betulla Jules, Bloo Ansar, Bryn Oh, Canary Beck, Cherry Manga, Cica Ghost, Cold Frog, Crystal Rehula, Dantelicia, Dido Haas, Duna Gant, Fae Varriale, Fiona Leitner, Fuschia Nightfire, Giovanna Cerise Gitu Aura, Haveit Neox, HeLa Lennie, Ini Inaka, Javier, Jessica Belmer, Judi Lynn, Kato Salyut, Kicca Igaly, Kikiri Tuqiri, La Baroque, L.B. Metzger, Maghda Whitewood, Manfred Pessoa, Mareea Farrasco, Max Bobair, Melusina Parkin, Meryll Panthar, Milly Sharple, miu miu miu, Molly Bloom, Monroe Snook, Morgana Nagorski, Nessuno Myoo, Paola Mills, Paula Cadin, Rachel Price, Rhea Choral, Rebeca Bashly, Sabbian Paine, Samara Furse-Barzane, SaveMe Oh, Savoree LeDesir, Serene Footman, Sia Oh, Siestabril Nitely, Sina Souza, Starlash Sweetwater, StarZ McCullough, Sylvia Fitzpatrick, Talullah Winterwolf, Tani Thor, Thea Maiman, Theda Tammas, Tomais Ashdene, Toysoldier Thor, Tutsy Navarathna, Ule, Whiskey Monday, Whimsical, WuWai Chun, Yoon, Ziki Questi.

Og sikkert flere andre, fremover.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.