Dessert Room af Gitte Broeng på Boom Pearls

boomperls-dessert-roomDansk virtuel kunst:

Gitte Broeng: Dessert Room - på Boom Perls i Second Life
Åbner online, Lørdag 21. Februar. 16-18 GMT +1.

Dessert Room er et hybridt arbejde, der blander ord / lyd / billede i en ironisk vision som udfordrer de traditionelle ideer om et af livets sødeste fænomener: desserter.

Værket undersøger hvad der sker, når alle led er fjernet og et rum uden orientering opstår. Det er inspireret af Second Life's ødemark uden fysisk virkelighed, hvor du er i stand til at opbygge et "Second Life" fra bunden - men uden duft, smag og følelser, sanser, uden hvilken en dessert ikke synes at være nogen fornøjelse for alle - eller nogen form for mad for den sags skyld.

Udgangspunktet for arbejdet er Broeng's konceptuelle digt Hypotetiske imperativer (Desserter) baseret på dessertopskrifter som hun har "tømt" for alle ingredienser. I stedet for beskrivelser af lækre desserter, står vi over for krav så som pisk, rist, dekorere.
 Opskrifter gør gerne brug af imperativer i instruktionerne og hvis ingredienserne fjernes sker der den mærkelige ting, at opskrifterne vises som følelsesløse kommandoer. Helt omvendt af det produkt, de foretager en beskrivelse af.

Dessert er et totalt sensorisk boom, vi behøver ikke at spise, men spiser alligevel - af ren og skær fornøjelse. Men Gitte Broeng's Dessert room på Boom Perls territorium i Second Life er fuldstændig blottet for sanselighed. Her vil besøgende møde en monumental kogebog, der står som en slags åben brun bygning i ørken-lignende omgivelser. På siderne i bogen kan det lodrette digt ses og ved at trykke på "Play" høre Broeng's oplæsning af ordene, eller ordrer der aktiveres i Dessert room. For at se installationen inde i Second Life kan du besøge dette link: http://slurl.com/secondlife/Phyllira/169/139/90, som vil teleportere din avatar til Boom Perls i Second Life.

Gitte BroengGitte Broeng f. 1973. Bor og arbejder i København, Danmark. Som både digter og visuel kunstformidler er Broeng interesseret i krydsninger mellem de to kunstneriske områder. Hun offentliggjorde bogen "Interiør" (Indenrigsministeriet), Hurricane Publishing i 2006, en bog hun selv designede. Broeng har optrådt med flere offentlige oplæsninger og offentliggjort tekster herunder visuelle digte i litterære tidsskrifter i Danmark og i udlandet.

Dessert Room er den tredje installation, der vises på Boom Perls i Second Life.
8 kunstnere er blevet inviteret, som nyankomne, til denne online-verden, som hovedsageligt består af brugerskabt indhold. Udstillingens projekter viser kunst fra overgangen fra det virkelige liv til Second Life før kunstnerne har besluttet, om de ønsker at blive integreret brugere af Second Life eller ej.
Screendumps og anden dokumentation kan ses på BoomPearls.com.
Boom Perls er kurateret af Jon Paludan, med støtte af Kunstrådet, som tidligere nævnt i Virtuel Kunst og kuratering i Second Life.

Installationen kan ses indtil den 22. Marts 2009.

Synd at man skal finde siden via udlandet, pga. af det engelske sprog på BoomPearls.com's hjemmeside!

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.