Størrelsen betyder noget

størrelsen betyder nogetDe fleste har været inde på emnet, på et eller andet tidspunkt. Men nu lader til at størrelsen vitterlig betyder noget, hvis en ny trend holder stik.

Flere steder er man allerede i gang med at undersøge om udsagnet holder, eller om det er en forbigående trend.

verdens-gang-no-081118-1Norske avis Verdens gang (vg.no) har med succes indført et nyt design på deres virtuelle avis.
I det nye webdesign er der billeder på næsten alle artikler på forsiden, og de fleste forsidehistorier er uden underrubrik.

Skriftstørrelsen varierer i overskrifterne, og står en overskrift i to liner behøver de ikke være lige lange. Hvert ord i en rubrik skrives med forskellige størrelse, så journalisterne kan fremhæve de vigtigste nøgleord. I brødteksten er der også sket ændringer. Alle artikler opererer med fremhævet tekst i skarp kontrast farve, der bryder spalternes vertikale linjer.

fyens-dk-081118-1Ved at bryde med flere af de gængse regler for æstetisk webdesign, har Fyens Stiftstidende (fyens.dk) øget antallet af læsere med over 20 procent siden september 2008.

"Idéen var at få folk til at læse nogle flere artikler, så de også se nogle flere annoncer - og det er lykkedes. Annoncørerne synes, det er en god idé, og salgsafdelingen er tilfreds." siger Richard Wraae, digital chef på Fynske Medier.

Vg.no er et af de talrige udenlandske medie websites, hvor rubrik fonten varierer i størrelse. Men i Danmark er Fyens.dk først.

"Jeg synes, det er meget tankevækkende, at det er et regionalt medie som os, der er kommet først - det burde have været nogle af de store. Alle de store landsdækkende medier har udvist interesse for projektet."

verdens-gang-no-081118-1 fyens-dk-081118-1
Verdens gang
Fyens Stiftstidende

Så drenge, det lader til at størrelsen alligevel betyder noget!

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.