Videokonference kontra virtuel verden

edu-languagesGartner Group nåede lige at offentligører deres forudsigelse om brugen af videokonferencer vil eksploderer i 2009, da Caleb Booker's artikel nåede nyhedsstrømmen.

Der diskuteres ofte om virtuelle verdener, som Second Life, kan bruges med fordel i stedet for videokonferencer. Booker har lavet en sammenligning, og delt sine observationer.

Under overskriften ROI in Virtual Worlds 1 - Why Webcams Fail skriver han om videokonferencer kontra møde i virtuel verden:

Hvorfor ikke bare bruge webcams?

"En af de mest almindelige spørgsmål jeg får om virtuelle verdener: Gør webcams (videokonferencer) ikke det samme, bare bedre?

Der er en hel del logik i spørgsmålet. Et er at du kan læse ansigtsudtryk og kropssprog, og kommunikerer næsten som du kan i det virkelige liv. Hvorfor skulle vi bruge et virtuelt miljø med en avatar, når webcams er billige, nemme at bruge, og har en dokumenteret historie af brugbarhed?"

Caleb Booker: "Det viser sig at der er nogle alvorlige psykologiske og fysiologiske årsager til, hvorfor webcam sessioner er en begrænsning ved almindelig samtale. For at forstå hvorfor, er vi nødt til at tage et godt kig på hvordan sindet interagerer med computerskærmen."

Man kan læse Booker's iagtagelser på ROI in Virtual Worlds 1 - Why Webcams Fail

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.