Tidligere Reuters journalist må trække i land

nyhed-avisEric Krangel (engang: Eric Reuters), tidligere kendt som Reuters journalist i Second Life, virker som en vred og skuffet mand.
Hvad der i virkeligheden fik ham til at forlade Second Life, og Reuters, står hen i det uvisse. Det har været sjovt at læse hans nedladende artikler, hvor han sviner Linden Lab til. Sørgeligt at se hvordan han også har svinet brugerne til.

Den 23 Feb. 09 skrev han artiklen "IBM, The Last Company To Pull Out Of Second Life?", businessinsider.com:

"Er IBM endelig færdig med Second Life? Det kan meget vel være: Ian Huges, IBM's "Metaverse Evangelist" og forgangsmand for ting der berører IBM og Second Life, offentligjorde i dag på sin personlige blog, at han forlader IBM for at starte sit eget firma"
Og slutter af med:
"Vi har kontaktet IBM PR og Ian. Men vi vil ikke være overrasket hvis IBM bruger Ian's afgang som undskyldning til stille at trække sin fulde støtte af Linden Lab's virtuelle verden"

Kun 4 dage efter må Krangel trække i land.
I en artikel, der kloden rundt, fremover vil blive linket til, hver gang nyhedsmedier referere til Reuters afgang fra Second Life.

27 Feb. skriver Krangel i "IBM: We're Still Committed To Virtual Worlds", også på businessinsider.com:

"Tidligere på ugen, spekulerede vi i, om Ian Huges afgang fra IBM betød at firmaet ville nedpriotere sin interesse i Virtuelle verdener og Second Life.[...] IBM har endelig reageret, og ladet os vide at de er stadig med"

Grunden til kovendingen er selvfølgelig Linden Lab/IBM's case study IBM spare 320.000 US$ ved at holde virtuelt møde. Pudsigt nok har jeg ikke kunne finde en Krangel artikel om at Microsoft sparer penge i virtuelle verdener.

Eric Krangel's dokumenterede manglende journalistiske evner, og ikke mindst en tidligere ansættelse hos Rueters, har desværre været kilden til mange "get a life" og "virtuelle verdener er døde" artikler. Det havde været helt ok, hvis der havde været saglig research bag, som kunne underbygge Krangle's artikler. Men det har været klart at hans mission har været en anden.
Uanset hvad emnet havde været, så kan det vist ikke være tydeligere at han hverken har kontakterne, eller evnerne til at lave seriøs velunderbygget research. Hverken hvad angår virtuelle verdener, eller multinationale firmaer, som IBM må siges at komme ind under.

Artiklerne er offentligjort på businessinsider.com (Silicon Alley insider) hvor Crap Mariner har skrevet kommentaren "businessoutsider.com is available, right?"

Reference: http://www.businessinsider.com/ibm-were-still-committed-to-virtual-worlds-2009-2

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.