Dokumentar om virtuelle verdener på Svensk TV

another-perfect-worldAnother Perfect World - sendes på Svensk TV2.

Multimedie firmaet Submarine, som bla. er involveret i den første dokumentar lavet i en virtuel verden (lavet i Second life) "Machinima: Molotov Alva" (Se afsnittene via linket), får deres "Another perfect world", bragt på svensk fjernsyn.

Om dokumentaren der er co produceret af Channel4, der blev nævnt her på siderne allerede i Juli Dokumentar - Another Perfect World,skriver Submarine:

 

"Another Perfect World er en dokumentarfilm om digitale utopier, online verdener skabt for folk så de kan arbejde, spille, finde venskab og kærlighed. Fremtidens utopier, vil blive skabt online i digitale verdener, gengivet i foto-realistiske miljøer af hvad som helst sindet kan forestille sig, med teknologier der gør det muligt for folk fra hele verden til at deltage.
Vi har nu chancen for at opbygge en ny verden fra bunden. Hvis du ville gøre det, på hvilke principper ville du oprette den?
Hvad er mest vigtigt: ytringsfrihed, en aktiv markedsplads til at fremme den sociale interaktion, eller love til at definere grænserne for sociale relationer? "

Avatarens år
I Januar Skrev jeg i en artikel at det blev forudsagt at  2009 er avatarens år. "Another perfect world" er kun en af flere film om emnet. Der er andre dokumentar-film på vej, som tidligere nævnt her på siderne. Men det er ikke kun mindre selskaber der har rettet øjnene mod det virtuelle. Bruce Willies har hovedrollen i filmen Surrogates, der bestemt underholdte men alligevel skuffede, samt Gerard Butler filmen Gamer, som jeg faktisk har glemt handlingen af.

Kan du ikke tage Svensk TV2, eller bare gerne vil varme op til udsendelsen, så kan man her se et 30 minutters preview (Svenske Sendetidspunkter nederst).

Virtuelle verdener døende?
Selv om det kun er en 30 minutter teaser af den 55 minutter lange udsendelse, så nævnes flere af de største online virtuelle verdener, som feks. World of warcraft , Gaia online, Habbo og Second Life.
Virtuelle verdener der i gang med en "ubåds (Submarine?)" revolution, der formentligt vil ændre mere end man umiddelbart vil tro. Markedet har forlængst rundet 5 milliarder Kr. i omsætning, og igen er det Kina, Japan og Korea der føre an. Korea har feks. har 3 dedikerede TV kanaler, der kun dækker E-sport (Virtuelle sportsgrene). Som sidebemærkning kan det nævnes at Danmark vandt guld ved World Cyber Games 2008.

Og så er det forsfrikende at høre en professor fortælle hvorfor en del firmaer tidligere fejlede med deres satsninger i Second Life (selv om det ikke er nogen nyhed).

Om virtuelle verdener er døende? Spørg igen, efter du har set filmen.

"Virtuell perfektion" er den svenske titel blevet til, og er skemalagt til:

  • SVT2 Fredag 30 okt 2009 kl 20.00
  • SVT2 Söndag 1 nov 2009 kl 13.30
  • SVT2 Onsdag 4 nov 2009 kl 23.00
Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.