Virtuelle kort for de blinde og svagtseende

sciencedailyBlindAid - Joystik som virtuel blindestok

Blinde og svagsynede bruger ofte andre personer til at levere signaler og oplysninger så de kan navigere gennem deres omgivelser. Problemet med denne metode er, at det ikke giver dem redskaber til at vove sig ud på egen hånd, siger Dr. Orly Lahav i Tel Aviv University's School of Education and Porter School for Environmental Studies.

For at give virtuelt syn til blinde, har Dr. Lahav opfundet et software-værktøj til at hjælpe blinde med at navigere gennem ukendte steder. Softwaren styres af et joystick, en 3-D haptiske enhed, der giver brugeren en fornemmelse følelse.

Folk kan føle modstand under deres fingerspidser som en fysisk fornemmelse gennem joysticket når de navigerer rundt i et virtuelt miljø, som de ikke kan se, kun føle: joysticket stivner, når brugeren møder en virtuel væg eller barriere. Softwaren kan også programmeres til at udsende lyde, og samarbejde med virtuelle objekter, ved at sende information mellem objektet og joysticket.
Der nævnes i artiklen at blinde hurtigere kan vænne sig til nye områder, efter at have gået rundt i dem virtuelt.

Da den blinde alligevel ikke kan se grafikken fra den virtuelle verden, kræver systemet sikkert heller ikke en kraftig gamer PC, da den ikke behøver at bruge kræfter på at beregne den.

Der findes andre lignende Second Life projekter som IBM's "accessible rich Internet application" (ARIA) og TTextSL - klient for folk med svækket syn eller den virtuelle førehund Virtual Guidedog project.

Læs den fulde artikel på Science Daily: Virtual Maps For The Blind

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.