Kan dokumentarfilm "Life 2.0" puste liv i det afdøde Second Life?

nyhed-avisKan den nye kritiske dokumentarfilm "Life 2.0" puste liv i det afdøde Second Life?
Det spørges der om i en podcast udgivet i går på Politikens blog hjemmeside, med værterne Ida Jeng og Mikkel Westerkam.

Indslaget om Seceond Life ligger ca. mellem 1:50 - 4:30. Jeg vil spare dig for spilde tiden med at downloade den 37 Megabyte store podcast,  for at høre det pinlige indslag, og bringer et kort transcript:

 

Ida Jeng: " Der har været rigtigt mange rygter om at Second Life vil blive relanceret i en ny udgave, men indtil videre står det hen i det uvisse"
Mikkel Westerkam: "jeg troede jo også at sited var helt dødt, jeg har ikke hørt de rygter om at det skulle genopstå, det bliver jo spændende og det gør..bliver en succes denne gang"
Ida Jeng: "Der har været lidt hviskeri, ..[ ].. rygter på forskellige hjemmesider, men jeg her lidt svært ved at se hvordan de (Linden Lab)  skal få penge til det, det har jo ikke rigtigt bevist sig at være en succes indtil videre".

Uden at vide hvad de to uvidende værter refererer til med "relanceret i en ny udgave", vil jeg gætte på der henvises til SL Enterprise, som blev lanceret den 4. november 09. Men når nu værterne ikke engang selv ved hvad de snakker om, så er det kun et gæt.

Jeg læser tit at uvidende "journalister" kalder SL et site, men det svare vel til at kalde World of warcraft (WOW) et site. Eneste forskel er at WOW er et spil, og Second Life ikke er det.

Hvad angår Linden Lab's økonomi, så tror jeg nu ikke der er de store problemer. Tom Hale, chief product officer hos Linden Lab, ser ihvertfald ikke særligt bekymret ud da han fornyligt fortalte om hvor meget sex er der i Second Life, på Web 2.0 Summit 2009. Hvis man mener virtuelle verdener er døde, så check danske Lego's bud, Blue Mars eller spørg engelske kzero (Google er din ven) hvordan tingene står til.

Forøvrigt har den økonomiske fiasko (iflg. Ida Jeng), Second Life, holdt 6 års fødselsdag, med en omsætning og brugerskare, de fleste firmaer drømmer om.

Som inspiration til fremtidige podcasts kan Ida og Mikkel med fordel læse New World notes og Gwyneth Llewelyn artikler via Undskyld! Second Life er lukket. Jeg er sikker på at de kan låne en ordbog af Politiken, så de faktisk forstår hvad de læser på de udenlandske nyhedssites, Ida og Mikkel selv referere til.

Podcast findes via http://blog.politiken.dk/kosmopolit/2009/12/07/to-seje-globale-websites-2009/ hvor der står "Du kan abonnere på KommunikationsCast vha. et af de feeds du finder her".
Takker for tilbudet, men jeg springer over indtil vidre. Jeg har lige spildt 5 minutter på KommunikationsCast ligegyldig og usaglig nyhedsdækning.

Rystende at wannabe journalister for lov til at offentligører så dårligt researched materiale på officiel nyhedsmedie side!

Trailer til dokumentar filmen kan ses på Vimeo

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.