Hvad er Augmented reality (AR)?

kamera-digikamAugmented reality (AR) er et område der drejer sig om kombinationen af virkelige objekter/verden og computere-generede data, hvor de blandes sammen på en skærm i realtime.
Det har tidligere været en langsom proces, forbeholdt filmselskaber eller TV stationer, med det rette udstyr. Men det har ændret sig.
I dag kan skærmen bygges ind i briller, og det er sikkert et spørgsmål om tid, når der dukker kontaktlinser op.

Ved hjælp af et webkamera og en "marker" (markør) feks. et ikon på et stykke papir, kan man blande det virtuelle med den virkelige verden, og det giver nogle helt nye måder at præsentere data på.
Man behøver ikke en ikon markør. let genkendelige overflader, fks. gulve og vægge, kan også bruges som markører, i kombination med sensore, der fortæller hvilken retning brugeren kigger.

AR har være undervejs i nogle år, men ser ud til at blive mere og mere udbredt. De første reklamer er allerede kommet, og måske er børnene de første der får en på opleveren.
Lad dig ikke narre af det ved første øjekast ligner et nyt stykke legetøj.

Augmented reality (AR) vil kunne bruges til alt, lige fra børnebøger, spil, "hvordan ville indretningen i mit hjem se ud hvis...?", til flymekaniker arbejde.

En kort introduktion af Augmented reality (AR), og nogle af mulighederne. Læg mærke til firkanterne med ikonerne på, som programmet bruger til at registrer bevægelser og drejning. (28 Marts 2007).

Senior editor Phillip Torrone, MAKE magazine  - Demonstrere her at man ikke behøver en marker, da software opfatter hele ansigtet som en (.
Noget lignende er på vej til Second Life VR-Wear: ansigtsudtryk og hovedbevægelser i Second Life

For mekanikeren. Fra et research projekt hos bilproducenten BMW (3 Oktober 2007).

Det bliver spændende at se hvordan den her teknologi bliver modtaget, vi kommer til at se og høre mere om det her i løbet af 2009. ... Og fremover!

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.