Medicinsk uddannelse i Second Life: Det virker

metaverse-health-virtual-uddannelse-virker"Journal of Medical Internet Research" har offentliggjort en undersøgelse af resultaterne af Boston University School of Medicine  "AA pilot postgraduate medical education program" i Second Life.

Undesøgelsen er dog baseret på et meget lille antal deltagere, men der skal nok kommer flere lignende undersøgelser kloden rundt.

1. Fjorten læger deltog i pilotprojektet, hvor tolv gav feedback.

2. Læringsprocesen var relateret til type 2-diabetes, med deltagere i undersøgelsen om eventuelle ændringer i tillid og resultater, samt holdninger til det virtuelle læringsmiljø selv.

3. Selvsikkerhedeb steg efter Second Life undervisningen, med hensyn til udvælgelsen af insulin til patienter med type 2-diabetes, og justering af insulin dosering.

4. Der var en stigning på 90% (fra 60%) af deltagernes korrekte insulin doser.

5. Den procentdel af deltagere, der gav korrekt dosering af insulin til måltiderne steg fra 40% til 80%.

6. Alle tolv svarende deltagere i undersøgelsen var enige om, at deres erfaringer i Second Life var en effektiv metode til medicinsk uddannelse.

7. Alle tolv også enige om, at "den virtuelle verden tilgang til CME var overlegen i forhold til andre metoder af online CME, at de ville tilmelde dig i en anden sådan begivenhed i SL, og at de ville anbefale, at deres kolleger deltage i en SL CME kursus."

8. To af de tolv var uenige i udsagnet om, at Second Life gav en fordel i forhold til ansigt-til-ansigt efteruddannelse på lægeområdet.

Kilde: Metaverse Health.

Danske projekter fik priser
Læs mere om de danske projekter der fik Innovationspris 2009 og E-læringsprisen 2009.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.