Second Life er stadig i live...

bibliotekspressen-second-life-er-stadig-i-liveDe danske biblioteker har for længst forladt Second Life, men tiden i den virtuelle verden var ikke spildt.

Thomas Nørgaard har skrevet en artikel på BiblioteksPressen: I 2007 fik syv kommuners biblioteker sammen i projektet Info Island DK. Et eksperiment, der skulle tilbyde brugerne en alternativ måde at agere med sit bibliotek på i Second Life.

Positiv afslutning
Men tomheden er ikke en fair vurdering af projektet, der sluttede i 2008, og det undrer da heller ikke projektlederen fra dengang, at der er mere end halvdødt på øen.
- Second Life er om noget et socialt sted, hvor det handler om at være til stede. Hvis der ikke sker noget på en ø, som kan samle folk, har de jo ingen grund til at komme, siger Gitte Barlach, bibliotekar ved Borgerservice og Biblioteker ved Århus Kommune.
Hun havde selv en række gode oplevelser, da Info Islands forfatterarrangementer med blandt andet Robert Zola og Kim Leine trak omkring 30 avatarer pr. gang.
- Vi havde specialdesignet forfatternes avatarer, så de lignede sig selv i Second Life. Og så fungerede det ellers som en almindelig forfatteraften, hvor man kunne stille spørgsmål og diskutere litteratur, siger hun.

SL lever videre
DBC har overtaget øen, som ligger i dvale, indtil de finder ud af, hvad der præcist skal ske med den. For ifølge Claus Frisenberg Povlsen, musikredaktør ved DBC, er der masser af muligheder for kulturformidling i Second Life.
- Jeg har selv udviklet platformen Pop Art Lab, hvor jeg formidler musik ved at streame fire cd'er 24 timer i døgnet. Hver fjerde dag skifter vi dem ud, så dem, der kommer ind i rummet får nye oplevelser at snakke om, fortæller han.
Siden åbningen i september 2008 har 25.000 avatarer været forbi, og populær er også de musik-tv-shows, som han er med til at producere. De kombinerede live-koncerter og interviews trækker hver de 70 avatarer, som er systemets maksimale kapacitet, og har efterfølgende haft mellem 20.000 og 50.000 besøg til genudsendelserne på en tilhørende hjemmeside.
- Mens bandet i den virkelige verden sidder alene i et studie og snakker og spiller, sidder deres avatarer i Second Life i samme rum med avatarerne til de brugere, der har valgt at være med til koncerten, forklarer han

Læs mere på Biblioteks Pressen Second Life er stadig i live...

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.