Danske sygeplejerskestuderende skal undervises i SL

tavle_uddannelsePå sygeplejerskeuddannelsen er man i gang med et undervisningsprojekt, skal resultere i undervisning i et virtuelt hospital. Undervisningen skal foregå online i den virtuelle verden Second Life.

Line Zimmer Rasmussen, underviser ved Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg, som har fået idéen. En idé, som rigtig mange synes, er rigtig god - så god, at projektet har været indstillet til E-læringsprisen, og Line Zimmer Rasmussen er med i opløbet om Talent Fyn 2008 som ung talentfuld medarbejder under 35 år. Samtidig er de to andre University Colleges i Region Syddanmark så interesseret i mulighederne, at de også er gået ind i projektet.

Second Life skal indgå i undervisningen fra efteråret 2009 på Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg, Odense, Vejle, Esbjerg og Sønderborg. Men inden da skal det virtuelle sengeafsnit bygges op, konkrete problemstillinger og cases skal overføres til Second Life, og naturligvis skal det hele godkendes og finansieres.

"De studerende glæder sig og siger til mig, at det kun kan gå for langsomt," fortæller Line Zimmer Rasmussen. "De vil med dette projekt få en hel anden oplevelse af at agere som sygeplejerske, og de tror på, at det vil ruste dem bedre til at arbejde ude i praksis."

Lignende projekter kendes fra udlandet - hvor specielt engelske og amerikanske universiteter er langt med virtuelle undervisningsmiljøer i Second Life.
På sigt håber Line Zimmer Rasmussen, at Second Life bliver inddraget i alle University College Lillebælts uddannelser.

Kilde: ucl.dk (Nov. 08)

Udenlandske tiltag er flere gange blevet dækket her på siden, i feks. At Deltage i virtuel medicinsk uddannelse og Rapport: Environmental and Occupational Health

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.