E-læringsprisen 2009 til Second Life projekt

Ie-laeringsprisengen i år afholdte @ventures og Det Nationale Videncenter for e-læring en prisuddeling for undervisere som havde udviklet nye innovative e-læringsaktiviteter til gavn for undervisningen. Ligesom sidste år bestod præmien af en check på 100.000 kroner samt gratis konsulenthjælp til det vindende projekt.
Sidste års vinder blev Søndervangskolen i Hammel med et mobilt e-læringsprojekt, hvor de brugte smart phones som undervisningsmiddel. På den måde kunne undervisningen flyttes ud fra klasseværelset.

Ud over det vindende projekt, der er blevet offentliggjort på undervisningsministeriets hjemmeside, var de 2 andre finalisters bud:

 

NetDansk
Indsendt af: Anne Charlotte Petersen.
På vegne af Netdansk | Lærdansk online, København K.

Netdansk er en virtuel skole, der tilbyder danskundervisning til personer med længerevarende skolebaggrund. Alligevel har kursisterne kontakt til både medkursister og lærere. Det foregår via forum, chat, web-konferencer og private beskeder. Det særligt unikke ved Netdansk er, at det er det eneste online dansk undervisningstilbud, der har udviklet og tilbyder kommunikerende undervisning på nettet - også for begyndere. Det betyder blandt andet, at kommende internationale medarbejdere kan påbegynde deres danskuddannelse allerede inden de kommer til landet.

E-portfolio i Sygeplejerskeuddannelsen
Indsendt af: Kirsten Nielsen
På vegne af Sygeplejerskeuddannelsen i Århus, Viborg og Holstebro VIA University College.

Projektet omhandler en e-portfolio med mange forskellige funktioner. Arbejdsportfolioen omfatter eksempelvis en wiki, mulighed for at gemme dokumenter efter eget valg samt en værktøjskasse med links til 16 pædagogiske redskaber: 15 dokumenter der lægger op til refleksion og et e-læringsobjekt om håndhygiejne.

E-læringsprisen 2009, går til...

elaering2009-arbejdsmiljoeuddannelseDet vindende projekt blev "Arbejdsmiljøuddannelse for lærlinge" med Åge Staghøj i spidsen. Han har udviklet en 3D-arbejdsplads, i Second Life, der på en interaktiv måde inddrager lærlinge i undervisningen om arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljøuddannelsen for lærlinge
Indsendt af: Åge Staghøj
På vegne af VIA Erhvervsuddannelser.

Projektet er udviklet til lærlingeuddannelsen for tømrere og benytter sig af teknologien i Second Life. På øen 'Innovative Learning' i Second Life er der bygget et læringsmiljø, der designmæssigt har sit udspring i to lokale bymiljøer i Horsens. Et torvemiljø der er afledt af Rådhustorvet, og et arbejdsmiljø der er afledt af den restaurerede tidligere trævarefabrik Bastian. Designvalgene er foretaget for at give referencer til lokalt kendte områder og dermed et 'betryggende' afsæt for personer, der ikke er bekendt med Second Life. Her kan man lære om farer ved at færdes i et sådant miljø og blive klogere på, hvordan man skal agere.

"Projektet er banebrydende. Mange lærlinge er læsesvage, men med denne virtuelle undervisning bliver de ikke længere hægtet af. Med mit projekt kan lærlingene ved hjælp af tegninger og modeller lære, forstå og diskutere arbejdsmiljøet på arbejdspladser uden at skulle skrive sig vej til det," sagde en glad Åge Staghøj.

Med e-læringsprisen følger 100.000 kroner, som Åge Staghøj skal bruge på videreudvikling af sit projekt.

kilde og billede Undervisningsministeriet, Priserne går til... hvor der også er billeder fra prisoverrækelsen

Via Mariis blog SL project wins annual e-Learning award hvor man kan se flere inworld billeder af projektet.

Dansk Second Life i Danmark.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.