Hvordan din hjerne opfatter virtuelle dig

newscientistSom spillere, der blive oppe hele natten og kæmper imaginære krigere påviser, kan det at glide ind under huden  på en avatar, og leve i en virtuel verden, være fascinerende ting.
Men i hvilket omfang opfatter din hjerne dit virtuelle selv som dig?

Det ville Kristina Caudle, social neuroscientist på Dartmouth University, finde ud af. "Det er svært for en outsider at forestille sig, hvad der kan drive nogen til at bruge 30 timer om ugen i en helt imaginær verden," siger hun.
For at måle hvilken del af hjernen der der kunne ligge til grund for folks virtuelle adfærd, fik Caudle's team overbevist 15 World of Warcraft spillere i tyverne - 14 mænd og 1 kvinde - der spiller spillet i gennemsnit 23 timer om ugen, til at trække sig væk fra deres computere og tilbringe nogen tid i en funktionel MRI skanner, for at måle deres hjernes reaktion på forskellige ord.

Caudle bad dem om at vurdere, hvor godt forskellige adjektiver som uskyldig, kompetent, jaloux og intelligent beskrev spillerne selv, deres avatarer, deres bedste ven i den virkelige verden og deres World of Warcraft guild leder.
Når Caudle søgte efter dele af hjernen, der var mere aktive, når frivillige tænkte på sig selv og deres avatarer sammenlignet med virkelige og virtuelle venner var der to regioner skilte sig ud: den mediale prefrontal cortex og bagerste cingulate cortex. Der giver mening, da tidligere forskning har knyttet den mediale prefrontal cortex til selv-refleksion og bedømmelse.

Det interessante var "der var næsten ingen forskel" i aktivitet i disse regioner, når folk tænkte på sig selv eller deres avatar, siger Caudle, der vil præsenterede resultaterne på det årlige møde i Society for Neuroscience.

NewScientist How your brain sees virtual you

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.