DR Podcast: Spejlverdener på nettet

harddiskenHarddisken, podcast: Spejlverdener på nettet

Google Street view laver i disse dage de samme overskrifter, i Danmark, som da de begyndte at tage gade billeder i USA for et par år tilbage. Overskrifter som "Danskere fanget af Google" eller "Nøgen mand fanget af Google" har delt danskerene i 2 lejre. Dem der gerne vil snage og dem der gerne vil beskytte privatlivets fred.
Personligt er jeg min indstilling: "Your Privacy is Invading My Public.". Noget som virkeligt blev tydeligt da jeg fik en Facebook konto, hvor jeg pludselig blev informeret om venner og bekendtes kvidren om feks. julefrokoster, whisky smagning og bh farve.

Spejlverdener er kommet for at blive, og derfor fokuserer Danmarks Radio's Harddisken denne gang på mirror worlds, spejl-verdener, og interviewer bla. Mirko Caspar, co-founder, af Twinity (Link til Mirror World artikel, nederst), og besøger kort og matrikelstyrelsen.

 

"På mange måder er vi med korttjenester, online billedarkiver og så videre godt igang med at lave en slags parallelunivers - ikke en virtuel verden som World of Warcraft-spillene eller 3D-universer som Second Life, men en spejlverden af information der i en eller anden grad er knyttet sommen med geografiske data om steder, firmaer, bygninger og mennesker i den fysiske verden."

"Harddisken ser i denne uge nærmere på disse kort og informationslag. Man kan høre mere om Kort og Matrikelstyrelsens højdemodel af Danmark, komme med på tur i den tyske online-verden Twinity, der har bygget 3D-modeller af blandt andet Berlin og London, og så kan man høre mere om Googles strategi og planer for korttjenester, med fokus på mobilerne."

Mere på Harddisken uge 4, 2010: Spejlverdener på nettet. Kan du ikke høre podcast, så kan du læse resume på Virkelig by, virtuel verden.
Hør podcast udsendelsen Harddisken uge 4, 2010: Spejlverdener på nettet

Mirror World skrev første gang om Twinity i November 2008, Twinity og Near global vil kopierer den virkelige verden.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.