Fundet under No-news / Arkiv nyheder: Stævner Second Life og WOW

affald-trashcan_full3 måneder gammel nyhed, som lige nu dukker op overalt på internettet.

Første sted jeg læste nyheden var på Slashdot d. 29 dec. 2008 Worlds.com Sues NCSoft Over MMO-Patent, men der var den endnu ikke relevant for Linden Lab. Det bliver det heller ikke før at der er kommet en afgørelse i den nuværende patentsag imod NCSoft.

Når nu "nyheden" alligevel igen er dukket op, så er det fordi man nu kan tilføje "Second Life" og World of warcraft (ordene der sælger) til den.
Når man læser "nyheden" på diverse websider linkes til pudsigt nok til en gammel kending, bussinessinsider. Til en artikel skrevet af.......tadaaa.....Eric Krangel (du ved ham der x-Reuters journalisten, der har set sig sur på Linden Lab/Second Life og SL brugerene).
Krangel, som igen ikke skriver nyheder, men som kan kunsten at få klik på hjemmesiden. De andre nyhedsmedier tager selvfølgelig imod med kyshånd, ordene ligger jo godt i en overskrift: Worlds direktør stævner Second Life og World Of Warcraft.

Den rigtige nyhed
Hvis Worlds.com vinder, kan de indrive licenspenge af alle MMO spil/virtuelle verdener, der vil bruge det der er beskrevet i deres patent.

Nu skal Worlds.com først gennemgå og vinde retsagen, med den tid det kan tage "over there". Det kan vare længe, som eksemplet SCO Groups krig mod det meste af Linux verdenen viser .
Desværre afgøres amerikanske patentsager ikke altid af ret/uret. Det er før set at det økonimisk var mere rentabelt at indgå forlig, istedet for at få bevist sin ret.

Pantent det drejer sig om: System and method for enabling users to interact in a virtual space

Artikel om continuing patents: Continuing patent application

Så i øjeblikket har mange travlt med at finde Prior art, dvs. at bevise at patentet er ugyldigt, fordi at det patenterede allerede fandtes inden patentansøgningen/godkendelsen.

Det her betyder selvfølgelig ikke at Second Life, eller World of warcraft, lukker. I bedste fald taber Worlds.com sagen, og det hele går i glemmebogen. I værste fald, hvis Worlds vinder sagen, kan de begynde at indkræve licenspenge fra alle dem der i så fald overtræder deres MMO-Patent.

(Ville have fundet et billede af et arkivskab, men det tætteste jeg kunne komme var ovenstående.) Wink

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.