Gartner research - Virtuelle verdener - erhverv og enterprise

statestik-chartSteve Prentice, analyseinstituttet Gartner, snakker om hvordan erhverv kan bruge virtuelle verdener når det økonomiske klima er noget anstrengt.
Her er noget for både tilhængere og kritikere af virtuelle verdener.

Erhvervs-interessen for virtuelle verdener, er igen så småt stigende, og folk er begyndt at finde ud af hvad der virker, og hvad der ikke virker, i virtuelle verdener. Altså i erhvervsøjemed.
Gartner's definition af virtuelle verdener, dækker fra simple webbaserede verdener, der tilbyder simpel videokonference, til "high end" verdener, hvor man har en avatar.

Avatar udseende
Steve Prentice kommer desuden ind på et emne, som jeg har set berørt på flere blog's, fra nye brugere af Second Life. Første gang de deltager i et seriøst møde, hvor talerens avatar ikke ser ud som et almindeligt menneske, så kan de enten ikke tage taleren seriøst, eller også mister brugeren fuldstændigt deres fokus på indeholdet .
De, altså nogle, synes det er for underligt.
Desværre, kan man næsten sige i den forbindelse, har de mest interessante, kreative og kloge hoveder, ofte en avatar der skiller sig ud.
I diverse internet-baserede forums, ser jeg ofte folk have en afdød skuespiller, et dyr eller noget andet der ikke er dem selv, som avatar, ud for deres indlæg og kommentarer. Noget der er så almindeligt, at ingen tager notits af det mere.

Den 3 minutter lange video er fra Gartners Youtube stream, den 6 April 2009.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.