3D til Webbrowseren med Open Source Plugin

google-o3d-pluginGoogle har udgivet et open source-browser-plugin, der bruger JavaScript API til visning af 3D grafik i webbrowseren.

Søgemaskine mastodonten håber at projektet vil fremme et samarbejde med Khronos Group (Organisationen bag OpenGL grafik standard) og Mozilla (Firefox internet browser) for at skabe åbne standarder for 3D på internettet.
O3D, som plugin kaldes, tilbyder eget grafik API, som arbejder lidt anderledes end et tilsvarende browser plugin skabt af Mozilla. O3D er cross-platform kompatibel og arbejder med flere browsere.

Google Product Manager Henry Bridge og engineering director Matt Papakipos fortæller, at Google's API i sidste ende vil smelte sammen med Mozilla's efterhånden som teknologien modner. Man håber på at bringe programmer som SketchUp og Google Earth til browseren.

Google Lively 2.0?
Der findes allerede lignende løsninger, men dem jeg har set har indtil vidre udelukkende kørt under Microsoft Windows. O3D ser noget anderledes ud end Google Lively, der jo lukkede for knapt 5 mdr. siden.
Hvis dette bliver stærkt udbredt, og det ser det ud til (open source), kan det true Flash's føreposition. Se video demo.

Klik "HD" for at se i bedre kvalitet.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.