Metaplace lukning og mulig Forterra lukning

statestik-chartDet kan ikke overraske at der med ca. 500 forskellige verdener, jorden rundt sker lidt på markedet for virtuelle verdener.
Nye kommer til næsten hver dag, mens andre må kaste håndklædet i ringen, og dreje nøglen om.
Sjovt nok kommer der altid artikler om at nu er virtuelle verdener dødsdømt.
Da min lokale VVS mand lukkede, var der ingen der dødsdømte bygge branchen.
De 498 andre virtuelle verdener, der iblandt de mest kendte, kører videre.

Metaplace
metaplaceRaph Koster skriver på sin blog:  "Vi  lukker den 1. januar. Grunden? Nå, den (metaplace) har bare har ikke fået den nødvendige tilgang. Jeg har mange tanker om hvorfor, men jeg håber du vil tilgive mig, hvis jeg ikke komme ind på alle af dem lige nu. Det er en trist dag for os her, og jeg kender mange brugere vil blive meget skuffet over beslutningen. Metaplace Inc, er ikke væk - faktisk har vi nogle temmelig spændende planer.
Men disse planer deles bedst, ude i fremtiden."
Platformen nåede at udvikle sig betydeligt i 2009, og i betragtning af at den åbne beta kun har eksisteret i et par måneder, samt at 2D verdenen tilbød brugerne at lave og tilføje deres eget indhold (content creation), kan dette måske virke som en forhastet beslutning. Noget kunne tyde på at markedet er mættet, og brugerne er ved at konsolidere sig i bestemte virtuelle verdener.

Forterra
forterra-systemsSamtidigt er der stærke tegn på at Forterra også er på vej mod lukning. Rygter om problemer i Forterra har kørt i flere måneder, og for nyligt rapporterede Erica Driver fra ThinkBalm, at Forterra havde afskediget 60% af sine medarbejdere og har planer om at sælge sin resterende aktiver. Et yderligere fingerpraj er en medarbejders tekst på twitter: "til Forterra's modstandere, Glædelig jul. Vi er på minimal life support til erhvervelse. Vil nu tilbringe weekenden med opdatere mit CV."
Forterra, som ellers har haft stor succes med at levere virtuelle verdener til feks. regeringer, har ifølge folk med insider viden, på det seneste kæmpet for livet. Et bud går på at prisen, på militære og offentlige projekter, har været for høj i forhold til hvad konkurrenterne kan leverer.

De andre, nogle af dem
Second Life tøffer derud af, og Habbo lider vist ingen nød. Twinity udvider deres virtuelle Berlin og Singapore med "Virtual London", og Blue Mars har efter forlydender penge, til i hvertfald 1 - 1½ års beta udvikling, endnu.

Copyright © 2008 - 2020 Mirror World.
Alle rettigheder reserveret.
Nyheder om virtuelle verdener, virtual worlds og second life. Virtual reality og Sansar.
Siden er uafhængig og er ikke tilsluttet et firma eller organisation.